معماری

معماری www.nbpars.ir 09128380245

معماری

معماری www.nbpars.ir 09128380245

پاورپوینت بررسی مدرسه کاسه گران اصفهان بهمراه پلانها و نمامقطع پرسپکتیو و تصاویر

پاورپوینت بررسی مدرسه کاسه گران اصفهان بهمراه پلانها و نمامقطع پرسپکتیو و تصاویر


تاریخ ایجاد 29/05/2015 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 24 اسلاید   قیمت: 7800 تومان   حجم فایل: 1229 kb  تعدادمشاهده  2


پاورپوینت بررسی مدرسه کاسه گران اصفهان بهمراه پلانها و نمامقطع پرسپکتیو و تصاویر
 
مدرسه کاسه گران از بناهائی است که در آخرین سال سلطنت شاه سلیمان و آغاز حکومت شاه سلطان حسین صفوی در نزدیک مسجد جامع اصفهان در بازار ساخته شد. بانی مدرسه امیرمحمد مهدی حکیم اردستانی است. مدرسه کاسه گران در دو طبقه و به صورت دو ایوان در قسمت های شمال شرقی و جنوب غربی ساخته شده است، حجره ها در یک حیاط مرکزی به شکل ۸ گوش نامنظم ساخته شده اند.
 
کتیبه سر در مدرسه به خط ثلث با کاشی سفید معرق بر زمینه لاجوردی به تاریخ ۱۱۰۵ هجری قمری به قلم "عبدالله رجال" است. در این کتیبه به نام شاه سلیمان صفوی و حکیم الملک اردستانی اشاره شده است. بر سکوهای طرفین سر در مدرسه نیز با خط بنائی آیات قرآن به تاریخ ۱۱۰۳ هجری قمری نوشته شده است. در اشکال مربع طرفین سر در مدرسه هم،‌ با خط نستعلیق و خط بنائی و خط ثلث ضمن اشعاری نام " محمد مومن بنا اصفهانی" و"محمد ابراهیم اصفهانی" با تاریخ ۱۱۰۳ نوشته شده است.
 
در اطراف ایوان شمالی مدرسه کاسه گران کتیبه ای به خط ثلث سفید بر روی زمینه قهوه ای گچبری شده است. این کتیبه طولانی که روایتی از حضرت رسول (ص) است به خط جعفر بن عبدالله نوشته شده است. تاریخ این کتیبه نیز ۱۱۰۳ هجری قمری است.
 
در اطراف سردر داخلی مدرسه کاسه گران کتیبه ای به صورت قرینه کتیبه ایوان شمالی وجود دارد که آن نیز ثلث لاجوردی بر زمینه سفید نوشته شده است. به نوشته منابع و مآخذ مختلف، حکیم الملک اردستانی که از اطباء حاذق بوده است به هندوستان رفته و پس از مدتی به ایران مراجعت می نماید و بنای مدرسه را آغاز می کند. بنابراین این مدرسه در ابتدا شمسیه و سپس به حکیمیه معروف می شود.
 
مدرسه کاسه گران به دلیل در برداشتن تزئینات گچبری و خطوط بنائی در عداد آثار بسیار زیبای دوره صفویه به شمار می آید.


کلمات کلیدی مرتبط:
کاسه گران ,مدرسه کاسه گران ,پاورپوینت بررسی ,مدرسه کاسه گران ,اصفهان بهمراه ,پلانها مدرسه علمیه , و نمامقطع , پرسپکتیو و تصاویر ,بناهای تاریخی ایران ,نمونه مدارس ,مدارس علمیه ,مدارس تاریخی,
مقالات مرتبط در این دسته
پاوپوینت بررسی مدرسه امام خمینی - مدرسه شاهزاده
پاوپوینت بررسی مدرسه عمادیه
پاورپوینت مدرسه چهارباغ اصفهان
پاورپوینت بررسی مدرسه ابراهیم خان کرمان بهمراه پلانها نما مقطع پرسپکتیو و تصاویر
پاورپوینت بررسی مدرسه سید قلیچ ایشان در شرقی‌ترین بخش استان گلستان، در شهرستان مراوه تپه - بهمراه پلانها و نمامقطع و پرسپکتیو و تصاویر
پاورپوینت بررسی معماری مدرسه فیضیه قم بهمراه پلانها و نمامقطع و پرسپکتیو و تصاویر
پاورپوینت بررسی مدرسه شاهرخیه بسطام بهمراه پلانها نما مقطع پرسپکتیو و تصاویر
پاورپوینت بررسی مدرسه سپهدار بهمراه پلانها نما مقطع پرسپکتیو و تصاویر

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.